Coach Human Dynamics

Coach, je zult het maar zijn. Of, erger nog: coach Human Dynamics. Een goede reden om op bedrijfsborrels gemeden te worden en op social media #geblockt. Is het omdat er de laatste jaren overal coaches opduiken, of omdat het woord ‘coach’ zo snel wordt geassocieerd met zweverigheid?

Ik weet het niet. Maar ik moet bekennen dat ik het wel leuk vind. En dat ik hoop dat het een beetje helpt om de goede coach van de beunhaas te onderscheiden.

Coachen is een vak
Naar mijn mening is coachen een vak. Je hoeft er niet perse in geschoold te zijn, maar je moet wel beschikken over bepaalde competenties. En die moeten verder gaan dan alleen invoelend vermogen.

Ik ben geen fulltime coach, maar durf wel te zeggen dat ik een goede ben. Heb een gedegen opleiding en veel ervaring in het coachen van individuen en groepen in allerlei sectoren. Belangrijker: klanten zijn heel tevreden.

Coach Human Dynamics
Hoewel het van nature niet bij me past om me sterk te verbinden met een model of aanpak, merk ik dat ik Human Dynamics al jarenlang gebruik. Niet omdat ik dat moet, maar omdat het vanzelf gaat én omdat het werkt!

Naast Human Dynamics maak ik gebruik van alles wat ik in de loop der jaren geleerd en afgeleerd heb en – misschien wel het belangrijkst – mijn domme verstand.