Coach | Practitioner Human Dynamics

Naar mijn mening is coachen een vak. Je hoeft er niet perse in geschoold te zijn, maar je moet wel beschikken over bepaalde competenties. en die moeten verder gaan dan alleen invoelend vermogen.

Sociaal-agogisch dienstverlener
Heel lang geleden, tijdens de HBO opleiding sociaal-agogische dienstverlening, heb ik kennisgemaakt met verschillende mensbeelden en theorie├źn, en me bekwaamd in een scala aan methodes en gesprekstechnieken. Zowel voor het werken met individuen, partners en gezinnen, als voor het werken met groepen. Ik kan geen enkele theorie meer exact uitleggen en weet evenmin welke techniek precies waarbij hoort, of wat de exacte stappen erbij zijn. Maar ik weet wel dat ik ze meeneem in het coachwerk.

Coach|Practitioner Human Dynamics
Daarnaast doe ik mijn voordeel met de Coach|Practitioner opleiding Human Dynamics, die ik volgde bij Janssen Training & Advies. Een pittige en vooral veelzijdige opleiding waarin je naast Human Dynamics kennismaakt met meerdere visies op coaching en bijbehorende aanpakken en technieken.

Provocatief coachen
Als toetje heb ik me nog ondergedompeld in, en uitstekend vermaakt met een eendaagse Provocatief Coachen bij het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie).

Dit, gecombineerd met ruime ervaring in de praktijk, geeft me een brede en stevige basis om met individuen en groepen aan de slag te gaan.